DEČICA I DOBACIVAČI

 

 

U maloj prodavnici medena devojčica od možda 3 godine sa mamom i još nekom ženom. Matora kasirka koja ih valjda poznaje a misli da je duhovita (jebem je u duhovitost!) i da se šali, svako malo viče toj devojčici: PIH, KAKO SI RUŽNA! Mala se zabezekne zine, pa se skoncentriše i kaže: NISAM RUŽNA! Za pola minuta baba kasirka ponavlja svoju usranu duhovitost PI KAKO SI RUŽNA! i dete se opet zabezekne, pa tek nakon pauze skrušeno kaže NISAM RUŽNA. I tako mnogo puta, sve dok se dete zamalo nije rasplakalo. Ne znam zašto majka to trpi, ja ne bih. I nemojte da me pitate zašto nisam pokidala usranu babetinu za kasom, sprečili su me.
Ali želim da kažem mladim stidljivim mamama i tatama da je od životne važnosti naučiti svoju devojčicu, ili dečaka, da na ovakve poganosti reaguje hrabro i brzo, ALI TIHO I ULJUDNO sa replikom: Jedi govna, debela! A može npr i: Puši kurac, matora budalo! (Budala će sigurno agresivno reagovati što će vama dati legitiman razlog da joj od njuške napravite palačinku.)
Kad je moja ćerka bila beba sisala je palac. Jednom sam je vozila u kolicima parkom. Sa suprotne strane nailazio je jedva hodajući, pijani krmak sa cigaretom u krezubim ustiima i balama što su mu curele niz neobrijanu musavu njušku. Iznenada se okomio na moje čedo urlikom: Baci to govno iz usta, budalo! Dete je zaplakalo! Urliknula sam nešto za njim ali majmun mi je pobegao dok sam ukočila kolica da se ne otkotrljaju niz brdo... nisam uspela da ga stignem i posadim u grmlje. To me muči više od tri decenije.
Molim sve mlade ljude koji imaju decu: OBJASNITE DECI DA NE TREBA SLUŠATI SVE STARIJE LJUDE. Nisu oni pametniji samo zato što su stariji! Naprotiv, neki, obično oni odvratni, često su gluplji i agresivni. Branite svoju decu dok su mala i naučite ih da se brane kad odrastu. Mnogi odrasli ljudi nisu ni zreliji, ni pametniji, a kamoli bolji od male dece.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     <<