SASTAV

Dobih nepotpisan e-mail od nepoznate osobe, sa službene adrese. Gde kaže:


Oct.10. et 9.51 PM


Dobra večer.
Da li bi pristali uraditi jedan esej na temu "Magijski realizam u sto godina samoce" i kolika bi bila cijena tog sastava. :)
Da li ste citali knjigu?
Hocete li pisati osvrte?
Treba mi za skolu, a zeljela bih malo izaci iz konvekcionalnosti pa zelim ovu knjigu prezentirati i zelim isisati dusu iz nje u eseju.
Ako ste zainteresirani molim vas da mi javite cijenu.
Lp.i podrska za daljnji rad,ima i nas mladih koji vas pratimo, samo furajte svoj stil mnogo nam se dopadate :)))

                                                                                     

Oct 14 at 4:52 PM


Nisam baš tačno razumela za šta vama treba esej? Šta znači "za školu"? Da ga predate kao svoj ili šta? Ako u šk ‘izađete iz konvencionalnosti’ onako kako ja pišem, lako možete i keca dobiti. Škole vole poslušnost.

Knjigu sam čitala više puta od prvog izdanja. Ne bih svoj prikaz te knjige nazvala "Magijski realizam u sto godina samoce". Pogotovo ne bih naslov knjige napisala malim slovom. Godinama pišem prikaze knjiga, priče o knjigama, osvrte... ali svuda je izražen lični stav i subjektivni doživljaj, što se u školi baš ne voli.
Ne znam isisavati dušu iz knjige u eseju.

Ovde imate link za neke moje prikaze, gde možete naučiti kako ne treba da se piše za školu - http://www.mirjanaojdanic.com/osvrtiiprikazi.htm

Nađite Markesovu knjigu Riba je Crvena. U njoj ima priča kako njegov sin nije pobedio na konkursu za prikaz tatine knjige Pukovniku nema ko da piše. Tu ćete, između ostaloga, videti i kako je Markes pisao eseje.

Pozdrav. M
PS. A kako se zovete?

 

Odgovor nije stigao.
Pitam se da li mene ovo neko zajebava što ne mogu da preživim od penzije? Da li da se naljutim? Ili da se smejem što je dete naivno poverovalo u moj status od neki dan, gde piše:

POVOLJNO PIŠEM NEUHVATLJIVE PLAGIJATE ZA VAŠE DOKTORATE.


Ne pišem, deco, samo se zajebavam na račun naše “političke elite” i njihovih doktorata.

 

 

 

 

                     <<