ZGODAN ZAKONČIĆ

Uskoro će državni paraziti usvojiti (ili su već usvojili?) zakon po kome će osuđenici moći da otkupe zatvorsku kaznu do pet godina i to tako što će davati pare u fond za dobrotvorne svrhe, kojim će da upravlja država (preko drugih svojih parazita). Ministarka je to pravničkim jezikom objasnila da se tu radi o rasterećenju kazneno-vaspitnih institucija tj zatvora. Mi zapravo nemamo dovoljno tih “kazneno-vaspitnih” zatvora, a i preskupi su nam. Ali imamo tušta i tma prebogatih krimosa koji eto mogu da postanu dobrotvori i pravi humanitarci, pa da ne idu u tvorza i ne mešaju se sa običnim šljamom. Pošto su oni finiji šljam. Nije Ministarka tako rekla, ja to tako prevodim sa pravničkog na srpski sirotinjski jezik. Bogataši koji su se već nakrali love, mogu da se oslobode kazne pa da mirno i dalje kradu na razne načine, a privatni izvršitelji će i dalje otimati stanove sirotim babama za dug od par hiljada evra.
PODSEĆAM DA SU OBA OVA ZAKONA PREUZETA I PREVEDENA OD CIVIIZOVANIJIH KAPITALISTIČKIH ZEMALJA I DA SU USVOJENI NA NJIHOV ZAHTEV, kao uslov za rektalni ulazak u EU (koja se već godinama raspada). Ubuduće će npr medijski gigant, moći prosto da otkupi svoje razmaženo mezimče kad zgazi nekoga na pešačkom prelazu. Plati i postane dobrotvor! LEGALNO. Umesto da se lomata po policiji i sudovima i da nelegalno korumpira svakakve alave mastiljare. Što kaže narod PLATI PA KLATI! Mene ovo podseća na srednji vek i na zakone tipa “ako plemić ubije sebra da plati 20 perpera kazne, a ako sebar ubije plemića da se nabije na kolac”. SAMO ŠTO JE MRAČNIJE OD SREDNJEG VEKA!
Jedina šansa koju ovaj zakon pruža tzv običnom čoveku je da se PREKVALIFIKUJE u pljačkaša banaka. Ali bi obavezno u tome morao biti uspešan, pa da uvek opljačka više love nego što mu je potrebno da plati kaznu za pljačku. Onda lepo, plati kaznu i zadrži kusur.

 

 

 

                     <<